VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O secție a Institutului de Medicină Urgentă a fost renovată capital

Secția Ortopedie și Traumatologie Septică a Institutului de Medicină Urgentă a fost renovată capital. Astfel pacienții dispun de condiții moderne de tratament.

Potrivit Ministerului Sănătății, banii pentru lucrări, peste trei milioane de lei, au fost alocați din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit lui Veaceslav Cemîrtan, șeful secției reparate, dacă anterior, în fiecare salon erau spitalizați câte șase pacienți acum sunt cel mult trei.

La fel, în fiecare salon există sistem de tratament al plăgilor prin aspirație cu presiune negativă, dar și sisteme de oxigen.

Medicul susține că secția nu a fost reparată capital de cel puțin 30 de ani.

Anual, în Secția Ortopedie și Traumatologie Septică sunt tratați circa 750 de pacienți, cu diverse complicații ale aparatului locomotor, după intervenții chirurgicale de osteosinteză, endoprotezare a șoldului, genunchiului, etc.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.