VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O rețea de spioni ruși, destructurată de Serviciul de Securitate al Ucrainei

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o reţea de spionaj rusă care opera în trei regiuni ale ţării, aproape de linia frontului. Membrii rețelei transmiteau informaţii despre industria militară ucraineană, ale cărei facilităţi au fost vizate de atacuri aeriene ruseşti în ultimele săptămâni.

Membrii reţelei de agenţi ruşi destructurate în Ucraina transmiteau informaţii despre localizarea trupelor ucrainene pe fronturile din Zaporojie, Doneţk şi despre aprovizionarea armatei cu vehicule din regiunea Odesa.

Ca urmare a unei operațiunii speciale, 5 agenți ruși care operau în cele 3 regiuni ucrainene au fost reținuți simultan de SBU. Unul dintre membrii grupului, a explicat SBU într-un comunicat, era un inginer care lucra pentru o companie din sectorul de apărare în oraşul Zaporojie, în apropierea frontului de sud-est. Acest agent rus „a divulgat Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) informaţii despre repararea de material militar” de către compania sa, menţionează SBU în comunicat.

Un alt obiectiv al grupului era de a localiza depozitele de muniţie şi combustibil ale armatei ucrainene pentru a transmite apoi informaţii Rusiei despre locul lor de amplasare, potrivit SBU

În faţa incertitudinii privind continuarea sprijinului militar din partea partenerilor săi, Ucraina urmăreşte să-şi sporească propria producţie de apărare pentru a-şi reduce dependenţa de echipamentele militare străine.

De la sfârşitul lunii decembrie, Rusia a lansat mai multe atacuri aeriene masive, vizând în principal facilităţi ale industriei de apărare ucrainene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.