VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă stație de epurare a apelor uzate, dată în exploatare

La Briceni a fost dată în exploatare o nouă stație de epurare a apelor uzate. Instalația, cu o capacitate hidraulică de 1.020 m3/zi, a fost construită în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul Republicii Cehe.

Potrivit viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării regionale, stația de epurare mecanico-biologică va asigura curățarea apelor uzate municipale, conform standardelor moderne valabile în Uniunea Europeană, nu doar în orașul Briceni, ci și în localitățile învecinate.

Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate include stabilizarea și prelucrarea nămolului, iar deșeurile epurate cu utilizarea unor microorganisme speciale pentru curățare biologică, vor putea fi folosite ca îngrășăminte organice după presare.

Valoarea proiectului constituie 2,1 mil. euro, bani oferiți prin intermediul Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

Noua stație de epurare a apelor uzate din orașul Briceni va contribui la protejarea mediului ambiant și, nemijlocit, la ocrotirea sănătății locuitorilor din regiune.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.