VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă rundă de consultări! Maia Sandu a discutat cu ambasadorii despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu continuă consultările despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului i-a primit astăzi la Președinție pe ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră și pe șefii misiunilor diplomatice ale Canadei, Elveției, Japoniei, Marii Britanii, Norvegiei, Statelor Unite și Ucrainei.

Potrivit serviciul de presă al instituției prezidențiale, Maia Sandu a discutat cu diplomații despre situația din țară, despre îndeplinirea angajamentelor în contextul procesului de integrare europeană și despre inițiativa de a organiza un referendum cu privire la aderarea țării noastre la UE. 

Șefa statului a reafirmat angajamentul echipei de la guvernare de a continua reformele inițiate pentru creșterea bunăstării cetățenilor și asigurarea statului de drept.

Menționăm că Maia Sandu a inițiat o serie de consultări cu societatea civilă, cu oameni din diferite sectoare, reprezentanți ai partidelor politice, organizațiilor non-guvernamentale și ai instituțiilor mass-media despre organizarea referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. 

Referendumul republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar urma să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Inițiativa plebiscitului a fost lansată de președintele Maia Sandu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.