VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă etapă în procesul de aderare la UE. Deseară, la Luxemburg, va fi organizată conferința de lansare a negocierilor

Astăzi, R. Moldova intră într-o nouă etapă în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Deseară, la Luxemburg are loc prima conferință interguvernamentală, cea de lansare a negocierilor de aderare. Aceasta va fi urmată de o conferință de presă, susținută cu reprezentanții Președinției în exercițiu a Consiliului European și a Comisiei Europene.

La reuniune vor fi reprezentate toate cele 27 de state membre prin miniștrii de Externe sau cei pentru Afaceri Europene. Conferința va fi prezidată de ministrul de Externe al Belgiei, țară care deține președinția Consiliului UE până la sfârșitul lunii iunie.

Delegația R. Moldova este condusă de premierul Dorin Recean, care, până la conferință, va avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni.

Recean se va întâlni cu premierul Luxemburgului, Luc Frieden, cu Marele Duce Henri de Luxemburg, dar și cu ministrul Afacerilor Externe și Europene, al Cooperării și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, și cu vicepremierul Ucrainei pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, Olga Stefanișina.

Din delegația guvernamentală a R. Moldova fac parte vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, care este și negociatorul-șef, ministrul de Externe, Mihai Popșoi, ministrul Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.