VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O noua campanie a IGP de prevenire a accidentelor cu implicarea pietonilor

Poliția este îngrijorată de numărul mare al accidentelor cu implicarea pietonilor. Doar în ianuarie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de astfel de accidente, soldate cu moartea 11 persoane, iar 42 au fost rănite.

În acest sens, în perioada 12-14 februarie, Poliția Națională va organiza o campanie de prevenire „Pietonul”

 Poliția reamintește că neacordarea de prioritate legală pietonilor se sancționează cu amendă de la 1500 la 1800 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare. Acțiunile specificate, săvârșite repetat în cursul aceluiași an, se sancționează cu amendă de la 2 250 la 2 500 de lei cu suspendarea exercitării dreptului special de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 45 de zile.

 Și pietonii sunt pasibili de sancțiune. Cei care ignoră semnele de dirijare a traficului rutier, traversează  neregulamentar partea carosabilă sau se deplasează în locuri interzise sunt amendați cu până la 450 de lei. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.