VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O fostă deputată explică cui i-ar conveni în prezent destabilizarea situației din Republica Moldova

”Avem un șir de partide și, bineînțeles, Rusia, care sunt clar interesate în destabilizarea situației în Republica Moldova,”. De această opinie este Ecaterina Mardarovici, directoarea executivă a Clubului Politic al Femeilor 50/50 și deputată în Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Ecaterina Mardarovici a subliniat că Federația Rusă este cointeresată în răsturnarea actualei guvernări.

Sinceră să fiu, o destabilizare așa, un pic, alegeri anticipate convine, vorba mea, și în stânga, și în dreapta, și de stânga, și de dreapta, și de centru. Cu regret, partidele conduse de bărbați din Republica Moldova eu cred că suportă cel mai greu o guvernare a unui partid majoritar condus de femei și un guvern condus de femei, sunt complexele lor. Din punctul meu de vedere, ei nu pot nicidecum să depășească acest lucru, pentru că atât de orchestrat critică cu voie și fără voie, și argumentat, și neargumentat, dar sunt sigură că ei văd acest lucru doar până undeva. Pe de altă parte, avem un șir de partide și, bineînțeles, Rusia, care sunt clar interesate în destabilizarea situației în Republica Moldova, mai mult decât atât, în răsturnarea actualei guvernări”, a declarat ex-deputata.

Totodată, ex-parlamentara a menționat că ”Rusiei îi trebuie măcar o țară din CSI, măcar o țară mică ca Republica Moldova”.

Rusiei îi trebuie măcar o țară din CSI, măcar o țară mică ca Republica Moldova, un guvern care să-i laude, un guvern care să prietenească și să spună că „voi nu omorâți oameni, voi nu duceți un război, voi aveți o operațiune specială” și doi – în afară de acest context politic, bineînțeles că Republica Moldova ar putea să fie și o platformă militară. Să nu uităm că în Transnistria în perioada sovietică acolo a fost o platformă militară foarte serioasă, de aceea eu cred că interesele sunt foarte mari pentru Rusia să fie aici, în spatele Ucrainei, în spatele Uniunii Europene, pentru că nu putem vorbi doar de cel al României. E clar lucru că ei își doresc acest lucru, în primul rând, pentru că ar obține, sunt sigură că ar obține plasarea de forțe aici, așa cum NATO a adus forțele sale în România. Un guvern pro-rus foarte simplu ar aduce aici forțe militare, măcar și prin Africa, dar ar aduce aici 2.000, 7.000 de militari, nu pot să spun exact…”, a explicat fosta deputată.

Autor

  • Ursu Valentina

    Moderatoarea emisiunii „Puncte de Reflecție”, dar și autoarea emisiunii „La firul ierbii”. A activat la Radio Europa Liberă din 2004 până în 2022. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009. Deținătoare a Medaliei „Om Emerit" din 1994. A scris în 1993 cartea „Râul de sânge", în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992). Se regăsește printre cele 99 de femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014) și (2021). Iar în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” - în grad de Comandor. A fost desemnată de cinci ori câștigătoarea Topului Jurnaliștii Anului.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.