VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O fetiță a născut la doar 11 ani. Copila ar fi rămas gravidă în urma unui viol

O fetiță de doar 11 ani a devenit mamă. Minora a născut acum două săptămâni la Institutul Mamei și Copilului, aceasta fiind deja externată împreună cu bebelușul ei, transmite Unimedia.

Presa scrie că poliția a fost anunțată despre sarcina minorei încă în luna decembrie, iar pe 13 ianuarie copila a născut.

„La 13 decembrie 2023, poliția din Călărași a fost sesizată de reprezentanții unui centru de sănătate din raionul Călărași că în urma examinării medicale a unei minore de 11 ani s-a constatat că aceasta este însărcinată”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru viol comis asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. În cadrul cercetărilor urmează a fi efectuate acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată a fost inițiată procedura de audiere în condiții speciale a minorei.

Datele oficiale arată că, în 2022, în țară au fost înregistrate 1500 de nașteri în rândul adolescentelor, însă în cazul minorelor sub 15 ani cazurile sunt ieșite din comun. Acum opt ani, o fetiță de 13 ani din centrul țării a devenit mamă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.