VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Echipa de elevi români a creat al doilea satelit românesc care va fi lansat la bordul unei rachete SpaceX

Șase elevi de la International Computer High School din București au creat în cadrul proiectului ROM-2, al doilea satelit românesc. Obiectul micuț va merge într-o misiune specială de a capta imagini cu Pământul.

Satelitul pocketqube, creat de elevii români, are formă de cub, cu dimesiunea de 5x5x5cm , conține o cameră de doi megapixeli și cântărește 250 de grame. Acesta a primit numele „Space Sparrow”.

„Atunci când am început să fiu interesat de nano și sateliți mici, acum mai bine de trei ani, am știut din start că trebuie să trimit și eu unul creat de mine cândva. La început eram impresionat de cât de multă tehnologie poți integra în aceste mici cuburi”, spune Filip Buscu, liderul misiunii.

Echipa de elevi români va merge în Glasgow pentru a integra micul satelit în rachetă, iar aceasta va fi apoi transportată la SpaceX pentru pregătirea lansării în 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.