VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul rus de externe de la Moscova: „ Decizia Rosselhoznadzor cu privire la interzicerea importurilor de legume și fructe din Republica Moldova nu are substrat politic”

Nu are niciun substrat politic decizia Rosselhoznadzor cu privire la interzicerea importurilor de legume și fructe din Republica Moldova, a declarat Ivan Neceaiev, purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse.

El a menționat că autoritățile de la Chișinău ar trebui „să se concentreze pe îmbunătățirea calității” fructelor și legumelor și „să nu caute pisica neagră într-o cameră întunecată, mai ales atunci când aceasta nu este acolo”.

„Trezesc nedumerire tentativele părții moldovenești de a găsi căută vreun substrat politic. Rosselhoznadzor s-a pronunțat deja pe această temă și a subliniat în comunicatul său că asemenea măsuri de protecție sunt aplicate în cazul tuturor țărilor ale căror produse nu corespund cerințele fitosanitare rusești. Prin urmare, tentativele de politizare a unor subiecte pur practice ale cooperării bilaterale sunt făcute chiar de partea moldovenească”, a declarat Neceaiev, într-un briefing susținut, joi, la sediul Ministerului rus de Externe.

Reamintim că, începând cu 15 august, serviciul sanitar rus Rosslehoznadzor a sistat majoritatea impotrurilor moldovenești, cu excepția produselor din raioanele din stânga Nistrului, pe motiv că legumele și fructele nu corespund cerințelor fitosanitare ale Rusiei, ca urmare a identificării mai multor dăunători de carantină în loturile importate. Ulterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a sugerat, într-un interviu, că interdicția impusă de Rusia ar avea la bază motive politice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.