VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O casă și peste 10 milioane de lei, indisponibilizate de CNA într-un caz de abuz de serviciu și contrabandă

O încăpere locativă, estimată la circa 340 de mii de lei și numerar de 10,6 milioane de lei, indisponibilizate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA într-un caz de abuz de serviciu și contrabandă. În total, săptămâna trecută, ARBI a sechestrat bunuri în valoare de circa 11 milioane de lei.

Totodată, indisponibilizarea a 400 de mii de lei a fost confirmată prin încheieri pe sechestrele aplicate anterior de Agenție.

La moment, ARBI anunță că are în examinare 101 de delegații, pe 72 de cauze penale, în privința a 143 de subiecți.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

Agenția precizează că procesul de recuperare a bunurilor infracționale se consideră finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare, după condamnarea persoanei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.