VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O casă din Nisporeni, cuprinsă de flăcări: Un tânăr de 21 de ani, transportat la spital cu arsuri

O locuință de pe strada Mihail Sadoveanu din orașul Nisporeni a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs în dimineața zilei de 20 august.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:20, iar la fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri.

Ajunși, aceștia au stabili că ard mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi a locuinței cu suprafața de 60 m2. Angajații IGSU au reușit lichidarea flăcărilor către ora 05:51. În urma incendiului, proprietarul, un tânăr în vârstă de 21 ani a primit arsuri termice de gradul II și III în regiunea membrelor superioare, după ce a încercat să stingă de unul singur focul. Băiatul a fost preluat de Serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional. La moment starea acestuia este grav stabilă”, anunță IGSU.

Primele cercetări efectuate de specialiști la fața locului, au stabilit că o cauză prealabilă ar fi nerespectarea regulilor de exploatare a instalațiilor și echipamentelor electrice. Astfel, incendiu cel mai probabil a pornit din cauza unei lămpi de noapte care a fost poziționată în apropierea unui fotoliu, care a luat foc.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate și normele de exploatare a aparatelor electrice.

Totodată, pompierii recomandă oamenilor să verifice cablurile înainte de exploatarea și conectarea aparatelor electrice în prize și să nu utilizeze aparate electrice defecte. Mai mult, populația este rugată să acorde o atenție majoră deconectării aparatelor înainte de plecarea din locuințe, pentru prevenirea incendiilor, dar și a altor situații de risc.
În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.