VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În ajun de campania pentru scrutinul local, condamnatul fugar Ilan Șor promite 17 miliarde de lei pentru satele Moldovei

Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, promite 17 miliarde de lei pentru modernizarea satelor din Republica Moldova, transmite zdg.md.

În ajunul campaniei electorale pentru scrutinul local, fostul deputat fugar Ilan Șor, anunță despre lansarea programului „Satul moldovenesc”, ce prevede o „investiție” de 17 miliarde de lei. Șor susține că „programul prevede bugete de 20 de milioane de lei pentru fiecare primărie”.

Ziarul de Gardă precizează că Ilan Șor figurează în raportul Kroll 2, în care este stipulată devalizarea a trei bănci moldovenești și furtul a unui miliard de dolari.

În 2019, cele trei bănci implicate direct în frauda bancară (Banca de Economii S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A, n.red.) au reușit să ramburseze aproximativ 14,5 de milioane de lei, adică mai puţin de jumătate de milion de lei pe zi din creditul de urgenţă de circa 14 miliarde de lei, acordat de Ministerul Finanţelor în 2014-2015.

Ilan Șor, care a fugit din R. Moldova în Israel în iunie 2019, după căderea regimului Plahotniuc, a fost condamnat pe 13 aprilie 2023 de magistrații Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de 5 ani. Conform Procuraturii Anticorupție, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei Băncii de Economii, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.