VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O campanie pentru ajutorarea armatei ucrainene şi-a atins obiectivul în doar trei zile

O campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea a 10.000 de drone FPV pentru Ucraina şi-a atins obiectivul de 235 de milioane de grivne (5,8 milioane de euro) în trei zile, a anunţat joi Ministerul Transformării Digitale din această ţară, citat de agenţia EFE.

„În doar trei zile, aţi strâns 235 de milioane de grivne pentru a cumpăra drone FPV şi muniţie”, a anunţat instituţia menţionată pe canalul său Telegram, scrie Agerpres.

„În curând, donaţiile voastre vor fi transformate în „păsări” care vor zbura pe front pentru a-i distruge pe invadatori. Fiecare grivnă trimisă va fi un pas în plus spre victorie”, a adăugat ministerul, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de persoanele şi companiile care au participat la această iniţiativă.

Campania a fost lansată pe 14 august de către platforma de crowdfunding a statului ucrainean „United24”, o bancă şi una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din Ucraina pe domeniul militar.

Potrivit unui comunicat al acestor entităţi, planul este de a achiziţiona drone în valoare de 178 de milioane de grivne (4,41 milioane de euro) din străinătate şi de a le dota cu explozibili de producţie ucraineană în valoare de 57 de milioane de grivne (1,41 milioane de euro).

Dronele FPV joacă un rol din ce în ce mai important pe câmpul de luptă, iar Rusia şi Ucraina concurează pentru a obţine un avantaj în acest domeniu.

Datorită modului de control „First Person View” şi a capacităţii de a atinge viteze mari, astfel de drone pot ataca eficient ţintele inamice şi se numără printre dispozitivele cele mai solicitate în prezent de către soldaţii ucraineni, potrivit comunicatului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.