VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul pasagerilor pe Aeroportul Chișinău a crescut cu 85% în mai, față de aceeași lună din 2023

Numărul pasagerilor deserviți de Aeroportul Internațional Chișinău a crescut cu 85,3% în luna mai curent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, aerogara a încheiat luna mai cu un trafic total de 349.348 de pasageri îmbarcați și debarcați. Prognozele la acest aspect au fost confirmate în proporție de 122,6 %, transmite Moldpres. 

Potrivit datelor Aeroportului Internațional Chișinău, cea mai mare creștere a fluxului de pasageri în luna mai 2024 a fost înregistrată pe destinațiile Antalya, Londra, Sharm el Sheikh, Istanbul, Milano.

În ceea ce privește numărul de mișcări a aeronavelor, acestea au constituit 2930 de aterizări și decolări. 

În luna mai, au fost lansate patru destinații noi: Koln, Stuttgart, Riga, Sabiha, Enfidha.

Cifrele pe segmentul cargo, indică că în luna mai au avut loc transportări de circa 374,1 tone, cu 68,6% mai mult decât în același interval din 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.