VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul de descoperiri al banilor nedeclarați la Aeroportul Internațional Chișinău, în creștere cu 200% față de 2021

695.709 dolari SUA, 435.080 EUR, 50.000 şekeli ISR, 3.100.000 hrivne UKR și 20.000 lire sterline – valută nedeclarată și depistată de polițiștii de frontieră în comun cu vameșii pe parcursul a zece luni ale anului în curs, în Aeroportul Internațional Chișinău.  

Potrivit Poliției de Frontieră, statistica demonstrează o creștere de 200% a cazurilor de contracarare a tentativelor de transportare a mijloacele financiare nedeclarate, în comparație cu perioada analogică a anului trecut.

În cele 22 cazuri de trafic ilicit de bani au fost documentați 12 cetățeni ai Ucrainei, 3 moldoveni, 2 cetățeni din Federația Rusă, 2 cetățeni ai României, 2 cetățeni din  Azerbaidjan și câte un cetățean al Tadjikistanului, Armeniei și al Turciei.

Astfel, conform procedurilor de control al trecerii frontierei de stat pe sensul de ieșire din Moldova, în timpul prelevării imaginilor, după scanarea bagajelor de mână, erau depistate sumele de bani nedeclarați. Toate cazurile au fost transmise, conform competențelor, colegilor de la Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Îndemnăm toți cetățenii care intenționează să transporte sume bănești care depășesc pragul valoric de 10.000 de euro, să declare în scris valorile valutare organelor vamale ale Republicii Moldova. În caz contrar, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.