VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nu e de glumă. Agenții de circulație vor fi peste tot și nu vor tolera nicio încălcare

Ultimele luni au fost marcate de o serie de accidente rutiere grave pe drumurile publice. În acest context, Ana Revenco, ministra de Interne, a cerut poliției să intensifice controalele și să nu mai fie tolerate încălcările regulilor de circulație rutieră.

 „Este important pentru societatea noastră să avem drumuri sigure să putem merge pe jos, cu mașina sau cu bicicleta într-un mediu în care să nu fim pândiți de pericole, pe care acum le întâlnim la tot pasul. Îi atenționez pe șoferii inconștienți care urcă băuți la volan, se droghează, vorbesc la telefon, merg cu viteză, fără să le pese de cei din jur, că vor răspunde pentru încălcările pe care le fac în fața poliției naționale și a instanțelor de judecată. Nu ne mai putem permite să piară oameni pe drumurile noastre publice”, a declarat Ana Revenco.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat și înaintat Parlamentului proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, care prevăd înăsprirea sancțiunilor pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. Acestea sunt: depășirea limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În prezent, proiectul este adoptat în prima lectură de către Parlament și a este propus spre examinare în lectura a doua a ședinței Parlamentului.

Totodată, MAI face apel la instituțiile statului responsabile de calitatea drumurilor, să marcheze corespunzător și să ilumineze drumurilor publice. De asemenea, un rol important le revine școlilor auto care trebuie să pună accent pe calitatea studiilor.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.