VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noul președinte al Asociației Judecătorilor, cu o avere din cadouri de 1,5 mil. de lei

Asociația Judecătorilor din Moldova și-a ales, weekendul trecut, o nouă conducere. În funcția de președinte, pentru un mandat de patru ani, a fost ales magistratul Judecătoriei Chișinău, Victor Sandu.

”Avem încredere că domnul Sandu va aduce transparență și va continua să promoveze valorile noastre fundamentale”, se arată într-un comunicat al Asociației Judecătorilor. De asemenea, au fost aleși și noi membri ai consiliului executiv și ai colegiului de cenzori.

Potrivit newsmaker.md, noul președinte al asociației, care și-a început activitatea de magistrat în 2015, a indicat în declarația de avere pentru anii 2021 și 2022 aproximativ 1,5 milioane de lei obținute drept cadouri la nuntă, cununie și botezul copilului. Doar anul trecut, de ziua sa de naștere, judecătorul a primit în dar 55 de mii de lei.

Anul trecut, Victor Sandu a obținut din salariu un venit de aproximativ 300 de mii de lei. De asemenea, în anii 2021 și 2022, judecătorul a semnat un antecontract pentru achiziționarea unui apartament la prețul de 31 de mii de euro și și-a cumpărat două mașini, un Mercedes și un Land Rover, în valoare de 210 mii lei și, respectiv, 15 500 de euro, dar și o motocicletă Kawasaki de 6500 de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.