VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noua judecătoare a Curții Constituționale a depus jurământul în plenul Parlamentului

Viorica Puica, desemnată în funcția de judecătoare a Curții Constituționale, a depus jurământul în plenul Parlamentului.

Potrivit procedurii, Viorica Puica a depus jurământul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Viorica Puica are o experiență în domeniul justiției de peste 20 de ani. Aceasta a fost aleasă în funcția de judecătoare a Curții Constituționale urmare a unui concurs public, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Curtea Constituțională este constituită din șase judecători. Doi sunt numiți de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.