VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noile tarife la apă pentru Capitală, în vigoare: Decizia ANRE, publicată în Monitorul Oficial

Noile tarife pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către SA „Apă-Canal Chișinău” au intrat în vigoare. Asta după ce hotărârea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 11 ianuarie a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului aprobat de ANRE, pentru serviciul public de alimentare cu apă se aprobă un tarif de 11,12 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 13,29 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici. Totodată, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate se aprobă un tarif de 4,18 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 11,17 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici.

După hotărârea ANRE, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că guvernarea nu permite ajustarea noilor tarife reale pentru aprovizionarea cu apă și canalizare ca orașul să rămână fără apă, notează IPN.

„Din cauza că tariful actual pentru apă și canalizare în capitală nu a fost ajustat de foarte mulți ani, iar scumpirile la toate serviciile s-au ținut lanț, de câteva ori fiind majorate în ultima perioadă, prezentul tarif nu permite acoperirea costurilor curente, inclusiv la energia electrică”, susține edilul.

În replică, ANRE a calificat comentariile ca fiind vădit tendențioase, bazate pe analize superficiale și argumente eronate. Instituția mai precizează că tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate au fost determinate și aprobate în strictă conformitate cu prevederile Metodologiei de determinare, aprobare și aplicare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.