VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noile măsuri de protecție privind Aeroportului Internațional Chișinău, au intrat în vigoare începând de astăzi

Poliția de Frontieră informează că împreună cu alte autorități de stat continuă să implementeze acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

De astăzi, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

Fluxul de persoane va fi divizat în aeroport pe sensul de intrare și ieșire. De asemenea, va fi reorganizat spațiul de parcare în fața aeroportului, pentru ca traficul să fie mai fluid. Vor fi adoptate, de asemenea, măsuri de limitare a accesului în aeroport pentru alte persoane decât călătorii.

Se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Responsabilii menționează că primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Mai mult că fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Republica Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Totodată  va fi interzisă staționarea, doar parcarea în locurile special amenjate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar. 

Poliția de Frontieră precizează că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public.

Poliția îi îndeamnă pe călători să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Menționăm că numărul alarmelor false cu bombe a crescut în ultimele trei luni ale acestui an, doar de la începutul lunii iulie fiind înregistrate peste 126 de apeluri. În scopul descurajării acestui fenomen, Ministerul Afacerilor Interne a propus sporirea pedepsei cu închisoare și mărirea amenzilor pentru cei care anunță în fals amplasarea de bombe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.