VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noi săpături arheologice în centrul istoric al Capitalei

Arheologii au demarat un șir de cercetări în zona Turnului de Apă din Capitală, unde își are sediul Muzeul de Istorie a Chișinăului. Săpăturile au loc în preajma obiectivului și curții Universității de Stat a Moldovei, acolo unde au fost descoperite urmele unor construcții care au făcut parte din sistemul de funcționare a apeductului urban.

Cercetări sunt efectuate de reprezentanții Direcție Arhitectură și Urbanism a Capitalei și ai Universității Pedagogice „Ion Creangă”.

Primăria Chișinăului mai precizează că, în prezent, sunt realizate sondaje arheologice non-invazive, în colaborare cu expertul Dan Ștefan de la București, în zonele siturilor ”Seliștea tătărească din valea râului Bâc”, „Piața Veche”, „Cimitirul și Biserica Sf. Constantin și Elena” și „Soborul Vechi/Muzeul Bisericesc”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.