VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noi proiecte transfrontaliere pentru satele și orașele de pe ambele maluri ale Prutului

Peste 85 de milioane de euro vor fi investite în dezvoltarea parteneriatelor și proiectelor comune între localitățile din Republica Moldova și cele din România, aflate în apropiere de granița comună, transmite ziua.md.

Programul Interreg NEXT România – Republica Moldova a fost lansat astăzi la Iași, de către ministrul Dezvoltării de la București, Cseke Attila, și ministrul Finanţelor de la Chişinău, Veronica Sireţeanu.

Oficialul român a declarat, citat de Agerpres, că, din bugetul total 85,87 milioane de euro, 77,29 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 8,58 milioane de euro este contribuţia României. De aceste fonduri vor putea beneficia localitățile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe de o parte, de cealaltă parte, comunităţile de la frontieră din România, respectiv, judeţele Iaşi, Galaţi, Vaslui și Botoşani.

Prin Programul Interreg NEXT România – Republica Moldova vor putea fi dotate cu echipamente şi modernizate instituții medicale şi de învăţământ, reabilitate obiective turistice şi se vor putea fi realizate proiecte în comun pentru îmbunătăţirea managementului frontierei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.