VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi planuri moderne pentru irigarea terenurilor

Ministerul Agriculturii pregătește un nou proiect privind irigarea terenurilor. Un acord în acest sens este discutat cu Agenția Franceză de Dezvoltare.

 Potrivit secretarului de stat Vasile Șarban, proiectul își propune să îmbunătățească rezistența sistemelor agricole, să sporească productivitatea și competitivitatea sectorului, ocuparea forței de muncă și veniturile gospodăriilor din zonele rurale și astfel să contribuie la dezvoltarea durabilă a sectorului agroalimentar.

 „Interesul fermierilor pentru utilizarea sistemelor de irigaţii este în creștere, mai cu seamă în contextul schimbărilor climatice. Cu suportul Agenției Franceze de Dezvoltare ne propunem reabilitarea sistemelor centralizate de irigare de-a lungul râurilor Prut și Nistru. Irigarea la scară mică este la fel o prioritate și avem ca scop să dezvoltăm infrastructura de colectare a apelor pluviale. Pentru a gestiona în mod durabil sectorul de irigații și resursele de apă, am stabilit să consolidăm capacitățile instituției nou create – Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare”, se arată în declarația  demnitarului.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.