VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANTA lansează emiterea actelor permisive și a extraselor în format electronic

Agenția Națională Transport Auto anunță despre lansarea procesului de emitere a actelor permisive și a extraselor în format electronic.

Astfel, de astăzi utilizatorii SIA „e-Autorizație Transport” pot beneficia de încă un proces digitalizat ce vizează activitatea profesională, implementat cu susținerea Programului USAID Moldova Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) în cadrul proiectului de dezvoltare a modulului Registrul Rutelor și a altor funcționalități ale SIA „e-Autorizație Transport”.

Noua soluție digitală va facilita procesul de eliberare a documentelor și va economisi timpul operatorilor de transport rutier și al agenților economici. Mecanismul sistemului va genera seria, numărul și codul QR pentru următoarele acte permisive și extrase din registre cu acoperire națională:

  • acte de coordonare a traseelor (ACT);
  • autorizația specială de transport (AST);
  • autorizația pentru activitate de Stație Inspecție Tehnică Periodică (ITP);
  • autorizația pentru activitatea de cântărire a vehiculelor rutiere;
  • extrase din Registrul Operatorilor de Transport Rutier (ROTR), Registrul de Stat al Întreprinderilor ce desfășoară activitate de transport în cont propriu (RSITRCP), Registrul activităților conexe (RAC).

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.