VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi oportunități de investiții în eficiența energetică, discutate cu oficiali și companii din Norvegia

Noi oportunități investiționale în Republica Moldova și planurile de integrare în piața energetică europeană au fost discutate de ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unor întrevederi cu oficiali și companii din Norvegia.

Întâlnirile au avut loc în cadrul vizitei în Norvegia a unei delegații de la Chișinău condusă de Victor Parlicov. Demnitarii moldoveni s-au întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului de Externe și cu secretarul de stat pentru Energie și Petrol și cu cel pentru Climă.

„Părțile au discutat posibilitățile de extindere a cooperării în cadrul Programului NANSEN, sprijin în crearea și capitalizarea Fondului de eficiență energetică în sectorul rezidențial, suport pentru adaptarea metodologiilor de monitorizare a eficienței energetice cu cele aplicate în țările UE, dar și efectuarea unui studiu geologic pentru cercetarea potențialului de energie geotermală în Republica Moldova, utilizând experiența extinsă a Norvegiei în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Din delegație Republicii Moldova mai fac parte vicepreședinta Comisiei parlamentare pentru mediu, Ina Coșeru, și secretara de stat a Ministerului Educației, Galina Rusu.

Amintim, Guvernul Norvegiei a alocat, prin Programul de sprijin NANSEN pentru Ucraina, un suport financiar de 35 de milioane de euro sub formă de grant și Republicii Moldova, inclusiv în sectorul energetic, în vederea diminuării impactului social-economic cauzat de războiul din țara vecină. Grantul vine să suplimenteze fondurile Energocom pentru achiziționarea și depozitarea stocurilor de gaze naturale. La fel, Norvegia a contribuit cu anul trecut cu peste 12 milioane de euro la Fondul de Reducere a Vulnerabilității Energetice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.