VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi măsuri de control a Covid-19 în municipiul Chișinău

În municipiul Chișinău este în creștere numărul persoanelor infectate cu Covid 19.

Conform raportului Direcției generale asistență socială și sănătate, pe parcursul ultimei săptămâni, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 2 677 de cazuri noi confirmate de COVID-19. Astfel, în comparație cu săptămâna precedentă, se atestă sporirea morbidității de 1,7 ori. Totodată, au fost înregistrate 6 decese.

În prezent, rata de vaccinare în municipiul Chișinău este de peste 48% din numărul populației, dar având în vedere și persoanele care s-au imunizat peste hotare – avem estimativ peste 70% de locuitori ai municipiului Chișinău vaccinați, anunță autoritățile capitalei.

La data de 27 iulie a fost convocată ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) din Chișinău, fiind adoptată hotărârea privind măsurile suplimentare de sănătate publică și de protecție aprobate pe teritoriul capitalei. Astfel, CESP Chișinău a venit cu următoarele măsuri de protecție contra COVID-19:

  • se reiterează obligativitatea portului măștilor de protecție în toate instituțiile medico-sanitare publice și private de pe teritoriul mun. Chișinău;
  • portul măștilor este recomandabil în toate spațiile închise, în transportul public ca element de protecție, responsabilitate individuală și comportament decizional preventiv, inclusiv pentru persoanele imuno compromise și comorbidități;
  • se atenționează populația privind vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 în scopul sporirii ratei de vaccinare și a potențialului imunitar colectiv;
  • persoanele cu diagnostic pozitiv la COVID-19 se vor autoizola la domiciliu și vor contacta medicul de familie sau serviciul 112; în toate Centrele de plasament de pe teritoriul mun. Chișinău se va efectua testarea obligatorie la COVID-19 a refugiaților care vor intra în Centrul temporar din strada Studenților, 7/5. În cazul depistării infecției COVID-19 refugiații vor fi plasați în instituțiile medico-sanitare publice pentru tratament.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.