VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alte 4 sisteme americane HIMARS au ajuns în Ucraina / A sosit și al treilea sistem MLRS MARS II din Germania

Alte 4 sisteme americane de rachete HIMARS au ajuns în Ucraina, a anunțat ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

SUA anunțaseră încă de pe 22 iulie că au aprobat un nou ajutor militar de 270 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru noi sisteme de rachete HIMARS.

Noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20.

HIMARS poate lovi cu precizie ținte pe o rază de 80 de kilometri – un factor care schimbă jocul în contraatacul forțelor ucrainene.

Casa Albă a mai spus că noul pachet militar va include și 500 de drone Phoenix Ghost, precum și 36.000 de proiectile de tanc.

Majoritatea ajutorului provine dintr-un pachet de 40 de miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat în mai.

Tot luni, ministrul apărării din Ucraina a anunțat, pe twitter, că au venit noi arme din Germania.

Este vorba despre al treilea sistem multiplu de lansare de rachete MLRS MARS II, din familia ”Long Hand”, a anunțat ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov care i-a mulțumit, în mod special, omologului său german Christine Lambrecht.

sursa: hotnews.ro

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.