VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi ieftiniri la carburanți: Prețul la benzină înregistrează un nou minim absolut pentru 2023

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine,14 decembrie.

Potrivit ANRE, joi un litru de motorină va costa 20,87 lei per litru, cu 19 bani mai puțin decât azi, 13 decembrie, iar benzina cu cifra octanică A 95 va costa 22,73 lei, fiind în scădere cu 14 bani.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) subliniază că prețul la benzină înregistrează un nou minim absolut pentru acest an.

În pofida prognozelor anterioare pesimiste emise de către experții agențiilor internaționale specializate în piețele de petrol, care prevesteau o creștere a prețurilor către a doua jumătate a anului 2023, ANRE constată că situația actuală de la bursele internaționale nu prezintă semnalele unei restrângeri a ofertei de carburanți, fapt care se reflectează direct în scăderea cotațiilor acestor produse. Prin urmare, prețul calculat de ANRE la benzină înregistrează un nou minim absolut pentru anul curent, ajungând la 22,73 lei/litru, având cotațiile sale Platts puternic influențate de anunțul Administraţiei Americane pentru Informații în Domeniul Energiei privind creșterea nivelului stocurilor produsului respectiv. În același timp, motorina continuă trendul de ieftinire și scade sub pragul psihologic de 21 lei/litru”, explică ANRE.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.