VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Delegația R. Moldova în cadrul CUC are un nou șef. Cine este Sergiu Golovaci

Sergiu Golovaci a fost desemnat în calitate de conducător al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, iar Mihail Vodă a fost numit în calitate de membru în componența delegației. Decizia a fost aprobată de membrii cabinetului de miniștri în cadrul ședinței din 13 decembrie.

Potrivit Biroului de Integrarea, ambii reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, iar candidaturile lor au fost coordonate în prealabil potrivit exigențelor stabilite în Regulamentul de activitate a delegației.

Scopul acestor modificări este de a consolida capacitățile delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în ceea ce privește coordonarea aspectelor de menținere a păcii în procesul de reglementare transnistreană.

Pe lângă delegația Chișinăului, Comisia Unificată de Control include reprezentanți ai Federației Ruse, Ucrainei, Misiunii OSCE și regiunii transnistrene.

În acest sens, obiectivul delegației de la Chișinău va rămâne în continuare orientat spre promovarea intereselor statului în procesul pașnic de reglementare transnistreană și spre soluționarea problemelor ce țin de asigurarea siguranței cetățenilor, a păcii și a ordinii de drept în Zona de Securitate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.