VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi decizii CSE: Toți cetățenii moldoveni din Israel, scutiți de taxa consulară pe durata stării de război

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat noi decizii care vizează cetățenii moldoveni din Statul Israel, precum și procedura de evidență a pasagerilor care urmează a fi transportați în țara noastră.

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, CSE a decis să scutească de taxa consulară, pe durata stării de război în Statul Israel, toți cetățenii moldoveni care beneficiază de serviciul eliberării titlului de călătorie. 

De asemenea, membrii Comisiei au modificat modul prin care operatorii aerieni vor transmite Poliției de Frontieră informația despre pasagerii îmbarcați care urmează a fi transportați în Republica Moldova.

După finalizarea procedurii de îmbarcare, operatorii aerieni vor avea obligația să informeze Poliția de Frontieră cu privire la datele personale și cetățenia persoanelor aflate la bord. De asemenea, vor fi oferite informații cu privire la ora decolării și aterizării aeronavei, punctul inițial de îmbarcare, statutul călătorului, datele despre bilet și bagaj. 

O altă decizie adoptată de către CSE se referă la acordarea minorilor strămutați din Ucraina, inclusiv celor fără statut de protecție temporară, a serviciilor de asistență medicală de urgență, asistență medicală primară și examen medical gratuit, prin achitarea acestor servicii de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.