VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi capitole în procesul integrării europene discutate la Bruxelles de Cristina Gherasimov

Vicepremierul pentru Integrare Europeană continuă, la Bruxelles, sesiunile explicative privind legislația Uniunii Europene, „parte a procedurii de screening desfășurată în această primăvară în comun cu colegii de la Comisia Europeană”.

Săptămâna de lucru a început, pentru echipa de funcționari publici de la Chișinău, cu discutarea legislației relevante capitolului 29 a aquis-ului comunitar – Uniunea vamală.

„În zilele ce urmează vor fi evaluate legile ce vizează capitolele 10 – Societatea informațională și mass-media, 19 – Politica socială și ocuparea forței de muncă, și 11 – Agricultura și dezvoltarea rurală”, a precizat Cristina Gherasimov.

Săptămâna trecută, la Bruxelles, au avut loc trei sesiuni explicative din cadrul procesului de screening. Instituțiile noastre au discutat capitolele 18 (Statistica), 28 (Protecția consumatorilor și sănătății) și 1 (Libera circulație a bunurilor).

Comisia Europeană continuă să prezinte legislația comunitară din aceste domenii-cheie. Delegațiile noastre prezente la aceste sesiuni pot adresa întrebări pentru a clarifica aspecte referitoare la cadrul normativ și instituțional al Uniunii Europene.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.