VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi acțiuni de sprijin pentru familii cu copii

Parlamentul a adoptat noi măsuri de sprijin pentru familiile cu copii. Una din prevederile proiectului va oferi mai multă flexibilitate în modul de utilizare a concediului paternal. De exemplu, tatăl va avea dreptul să îl utilizeze fragmentat în părți. Totodată, părinții care imediat sau în scurt timp de la concediul de îngrijire a copilului intră în alt concediu de maternitate vor avea mai multe opțiuni de stabilire a indemnizației pentru concediul de maternitate și a indemnizației pentru creșterea copilului. Modificările propuse permit și taților care sunt liber-profesioniști să beneficieze de concediu paternal.

Proiectul de lege vine și cu măsuri de sprijin pentru familiile care adoptă copii, prin instituirea mai multor concedii sociale pentru părinții care sunt în proces de adopție, au adoptat un copil sau au plasat un copil în Serviciul de tutelă/curatelă în familia acestora. Printre acestea se numără concediul parțial plătit pentru părinții adoptivi pe perioada de încredințare, concediul integral plătit pentru părinții adoptivi, concediul paternal plătit, concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului adoptat care în ziua adopției are vârsta mai mare de trei ani.

Potrivit autorilor, aceste inițiative vin să susțină familiile din Republica Moldova și să asigure echilibrul dintre viața de familie și cea profesională a părinților.

Proiectul de modificare a Legii privind sistemul public de asigurări sociale și a Codului muncii a fost comasat cu un alt proiect de lege care vizează unele prestații de asigurări sociale, elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.