VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nivelul de poluare a aerului în Chișinău și Bălți depășește norma admisibilă

În ultimele 24 de ore, factorii meteorologici au contribuit la acumularea poluanților în aer îndeosebi în orele nocturne și ale dimineții, cauza principală fiind atenuarea vântului și prezența stratului de reținere. Concentraţia maximă momentană a depăşit norma sanitară în mun. Chișinău pentru dioxid de azotde 1,1-1,4 ori, fenol de 1,4 ori, iar în mun. Bălți pentru dioxid de azot de 1,1 ori.

Potrivit Agenţiei de Mediu, concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită în mun. Chișinău pentru dioxid de azot de 2,2 ori, monoxid de azot de 1,8 ori, fenol de 1,9 ori, aldehidă formică de1,1 ori, iar în mun. Bălți pentru dioxid de azot de 1,7 ori, aldehidă formică – de 1,1 ori.

„La staţia automată de tip trafic amplasată în intersecţia str. Mihai Viteazul cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, mun. Chişinău, în intervalul 15-16 mai, valorile înregistrate ale poluanților particule în suspensii (PM10), dioxid de sulf, ozon, monoxid de carbon, dioxid de azot, s-au încadrat în limitele admisibile”, conform sursei citate.

În intervalul 16-17 mai, influența sectorului cald, atenuarea vântului și formarea inversiunii termice de la sol în orele nocturne și ale dimineții vor contribui la acumularea poluanților în aer, precizează Agenţia de Mediu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.