VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Completul de judecată de la Curtea Supremă de Justiție, care examinează dosarul lui Igor Dodon, schimbat

Completul de judecată de la Curtea Supremă de Justiție, care examinează dosarul fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, a fost schimbat. Despre aceasta a anunțat politicianul pe o rețea de socializare.

Astăzi la Curtea Supremă de Justiție va continua ședința în dosarul meu. Am văzut că a fost schimbat completul de judecată, fiind incluși judecători transferați din instanțele inferioare, aleși printr-o procedură netransparentă și neclară.

În cadrul procesului vom ridica excepția de neconstituționalitate privind procedura de transfer temporar a judecătorilor din instanțele inferioare la Curtea Supremă de Justiție. Pe acest subiect au depus recent o sesizare și colegii mei de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Noi am studiat suplimentar și am formulat argumente complementare vizavi de acest experiment, care apropo este un caz unic pentru sistemul de drept, nu doar din țara noastră dar și pentru întreg spațiul european.

Vreau să înțelegeți că acest abuz nu mă vizează doar pe mine ci pe toți cetățenii care au dosare la Curtea Supremă de Justiție, care vor fi judecate de judecători propulsați politic și neconstituțional”, a scris Igor Dodon.

Amintim, din primăvara trecută, Igor Dodon este cercetat într-un dosar de corupție și trădare de patrie. În această cauză, au fost organizate mai multe percheziții, iar o perioadă fostul șef de stat s-a aflat și în arest la domiciliu. Mai exact, în dosarul, denumit generic ”kuliok”, Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării PSRM de către o organizație criminală. Anul trecut, procurorul de caz declara că cea mai aspră pedeapsă pe care o riscă Igor Dodon este 20 de ani de închisoare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.