VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nivelul de poluare a aerului în Chișinău continuă să se mențină la un nivel ridicat

Nivelul de poluare a aerului în mun. Chișinău continuă să se mențină la un nivel destul de ridicat. Despre aceasta anunță Agenția de Mediu într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, la data de 30 decembrie s-a înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10mkm, limita fiind depășită de 2,8 ori.

Influența sectorului cald în combinație cu vântul slab (îndeosebi în mun. Chișinău s-a atestat acalmie) și prezența straturilor de reținere au contribuit la acumularea poluanților în aer. Lipsa mișcării intensive a maselor de aer în direcția orizontală și verticală au contribuit la depășiri ale normelor sanitare pentru particulele PM10 mkm. Aceasta depășire semnificativă a fost condiționată atât de condițiile meteorologice, cât și de nivelul ridicat a traficului rutier, fumul și funinginea de la încălzirea locuințelor”, subliniază Agenția de Mediu.

Sursa citată reamintește că în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, agenții economici care sunt cei mai mari poluatori, sunt obligați să treacă la un alt regim redus de lucru, pentru a diminua poluarea, mai cu seamă, în orele de vârf.

Facem apel la CET, fabrica de sticlă, uzinele de ciment, fabricile de producere a materialelor de construcție etc., care trebuie să se supună prescripțiilor Agenției de Mediu și să contribuie la reducerea poluării, în special cu PM10, având semnate acorduri de participare la diminuarea poluării aerului atmosferic”, se mai arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.