VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nivelul apei în râul Prut, în creștere: Ce spun specialiștii

Din cauza topirii zăpezii și precipitațiilor căzute în cursul superior al bazinului râului Prut (Ucraina), în intervalul 11-13 martie, pe sectorul satului Criva-orașului Costești va avea loc creșterea nivelului apei cu 30-90 cm.

Despre aceasta informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat care precizează că creșterea nivelului apei nu va avea urmări negative.

Totodată, SHS anunță că pentru următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul satului Naslavcea – orașul Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 15-25 cm.

Regimul hidrologic al r. Nistru va depinde de debitul mediu zilnic deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk. Pe celelalte sectoare al râului Prut, Nistru și râurile mici în regimul hidrologic nu va avea loc schimbări esențiale”, mai subliniază SHS.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.