VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu rămâne în funcție până pe 29 ianuarie

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe, care și-a anunțat astăzi demisia, își va exercita mandatul până pe 29 ianuarie. Ulterior funcția de ministru de externe îi va reveni lui Mihai Popșoi, depunerea jurământului urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, Cristina Gherasimov va fi numită ministră pentru afaceri europene. Este vorba despre instituirea unei funcții de ministru fără portofoliu în Guvern, iar după depunerea jurământului noua ministră va conduce Biroul pentru integrare europeană nou-constituit.

„De exemplu, în Guvern există și vicepremierul Oleg Serebrian, care conduce Biroul pentru reintegrare. În cazul de față, Cristina Gherasimov va conduce Biroul pentru integrare europeană, iar domnul Popșoi va conduce Ministerul Afacerilor Externe”, a precizat Daniel Vodă într-o conferință de presă, citată de IPN.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și-a prezentat în această dimineață demisia. Ulterior, la ședința Guvernului, premierul Dorin Recean a anunțat că vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, urmează să preia funcția de ministru al afacerilor externe, iar Cristina Gherasimov, numită recent secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, va deveni ministră de integrare europeană.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.