VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nicu Popescu, la București: Datorită României, fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case

”Datorită României, fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case”. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi la București cu președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu.

Discuțiile noastre s-au referit la urgența asigurării securității energetice pe fundalul implicațiilor dramatice ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, necesitatea dinamizării implementării proiectelor comune de infrastructură, dar și modalitățile de fortificare a dialogului bilateral, inclusiv în plan parlamentar pentru avansarea parcursului ireversibil european al țării noastre. Am transmis doamnei președintă a Senatului gratitudinea noastră pentru tot sprijinul României în soluționarea consecințelor crizei energetice. Datorită României, fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case”, a scris Nicu Popescu pe o rețea de socializare.

Totodată, Popescu menționează că a discutat cu oficialul român despre provocările de securitate generate de războiul injust din Ucraina.

Și de această dată am primit un mesaj ferm și clar de susținere a Republicii Moldova în procesul nostru de modernizare europeană și sporire a rezilienței la provocările curente, împreună și alături cu România. Avansarea dialogului parlamentar, inclusiv promovarea unor noi proiecte culturale va fi subiectul discuțiilor în timpul vizitei doamnei președintă a Senatului la Chișinău la sfârșitul săptămânii curente”, a mai scris Popescu.

Amintim că compania de stat Energocom a anunțat ieri că din 1 decembrie, volumul de electricitate furnizat din România în baza contractelor bilaterale va crește la 5.100 MWh în zile de lucru și la 5.800 MWh în weekend din necesarul zilnic de aproximativ 10.000 MWh.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.