VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Chișinău: Subiectele abordate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ES Yoshihiro Katayama, ambasadorul Japoniei la Chișinău, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră.

”Oficialii au discutat agenda bilaterală, în context, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Japonia, fiind al treilea cel mai mare donator de asistență pentru dezvoltare al țării noastre.

Președinta Maia Sandu a menționat atât domeniile prioritare de asistență japoneză, precum sănătatea și agricultura, cât și ajutorul acordat în regim de urgență pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 și a crizei refugiaților. La fel, șefa statului a subliniat rolul investițiilor nipone în Republica Moldova, datorită cărora au fost deschise mai multe întreprinderi și create mii de locuri de muncă”, se arată în comunicatul remis de Președinție.

Totodată, în cadrul întrevederii președinta Maia Sandu i-a conferit ambasadorului Yoshihiro Katayama „Ordinul de Onoare”, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit la modernizarea țării noastre.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.