VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu la Bruxelles: Am făcut pași enormi pentru a ancora ferm țara noastră în spațiul european al democrației, păcii și securității

Am făcut pași enormi pentru a ancora ferm țara noastră în spațiul european al democrației, păcii și securității, același ritm fiind necesar și în continuare”. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles.

La Bruxelles, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE și echipa sa.

I-am mulțumit pentru tot sprijinul acordat în procesul de obținerii deciziei pozitive privind lansarea negocierilor de aderare cu țara noastră. Am discutat despre pașii necesari pentru a demara negocierile, inclusiv începerea procesului de „screening”, ce constă în evaluarea legislației naționale în raport cu acquis-ul UE”, a menționat Nicu Popescu pe o rețea de socializare.

Totodată, ministrul subliniază că a făcut un schimb de opinii cu Stefano Sannino, secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă privind aprofundarea în continuare a dialogului cu UE pe dimensiunea politică și de securitate.

De asemenea, a avut întâlniri cu Simon Mordue și Magdalena Grono, consilierii pentru politică externă ai Președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.