VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nicu Popescu, impresii după participarea la reuniunea NATO: Solidaritate fără precedent a lumii libere pentru R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și-a expus impresiile, după participarea la prima reuniune ministerială a NATO la care a fost invitată Republica Moldova.

Este un succes diplomatic al României, a diplomației române și a ministrului Bogdan Aurescu, care a găzduit acest prestigios eveniment internațional”, a scris Nicu Popescu.

Totodată, ministrul a subliniat că această vizită denotă o dată în plus o solidaritate fără precedent a lumii libere pentru țara noastră.

Vreau să comunic trei lucruri esențiale din această vizită, care denotă o dată în plus o solidaritate fără precedent a lumii libere pentru țara noastră:

  • Moldova este o țară neutră, însă neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare, sau indiferență față de ce se întâmplă în lume;
  • Suntem interesați să fortificăm reziliența noastră inclusiv prin intermediul NATO, cea mai puternică alianță politică-militară din lume;
  • Pe arena internațională trăim într-o regiune dificilă, afectată de agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei, fapt care are consecințe dramatice pentru țara noastră. Avem nevoie de toată solidaritatea prietenilor noștri pentru a depăși multiplele provocări cu care ne confruntăm”, a mai scris Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu anunță că a acordat interviuri presei din România și celei internaționale: TVR, Associated Press, ZDF, Digi24, Radio Europa Liberă România, Euronews România, Voice of America și Antena 3 CNN.

Sunt recunoscător pentru tot efortul depus în procesul de organizare al vizitei atât de către colegii de la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadele țării noastre la București și Bruxelles, cât și colegilor de la Ministerul Apărării, care s-au îngrijit de succesul acestei prime participări a Republicii Moldova la ministeriala NATO de la București”, a conchis Popescu.

Amintim că în perioada 29-30 noiembrie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a participat la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO (București, România) și ai OSCE (Lodz, Polonia).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.