VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu, discuție la Bruxelles cu Josep Borrell: Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova

Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Acest mesaj de susținere pentru țara noastră a fost transmis de șeful diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre impactul dramatic al agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, consecințele pentru țara noastră – în special vulnerabilitățile din sectorul energetic – și despre agenda de reforme în drumul nostru de modernizare europeană.

”Am apreciat susținerea neclintită a UE pentru integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre, inclusiv în contextul încălcării inacceptabile a spațiului nostru aerian de către rachetele rusești care au fost folosite pentru atacuri asupra țintelor și infrastructurii civile din țara vecină.

Am apreciat solidaritatea fermă cu Moldova marcată prin sprijinul politic, comercial-economic, financiar și tehnic cuprinzător din partea UE și a statelor sale membre. Am mai discutat și despre modalitățile de îmbunătățire a cooperării în domeniile securității și a apărării pentru a face față amenințărilor la care țara noastră este expusă.

I-am reiterat înaltului oficial european determinarea pentru agenda de reforme, în special cele din sectorul justiției și a eradicării corupției, dar și realizarea eficientă a Planului de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană”, a scris Popescu după întrevedere.

Amintim că ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, în perioada 13 – 14 octombrie, efectuează o vizită de lucru la Luxemburg și la Bruxelles.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.