VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu, discuție cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o conversație telefonică cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei.

Împreună cu doamna Stefanishyna, am remarcat progresele semnificative înregistrate atât de Republica Moldova, cât și de Ucraina, care a condus la recomandarea Comisiei Europene către Consiliul European pentru începerea negocierilor de aderare cu țările noastre. Ne bazăm pe faptul că această recomandare va constitui o fundație solidă pentru statele membre ale Uniunii Europene să-și exprime susținerea prin votul lor în cadrul Consiliului programat pentru 14-15 decembrie”, a scris Popescu pe o rețea de socializare.

Totodată, șeful MAEIE a subliniat că în cadrul conversației a reiterat angajamentul ferm al R. Moldova față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei.

În timpul discuției, am reiterat angajamentul nostru ferm față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Am subliniat, de asemenea, că vom continua să acordăm întreaga noastră asistență prietenilor noștri ucraineni, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”, a mai scris Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.