VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Necesitățile sistemului de sănătate din R. Moldova, discutate de ministra sănătății cu înalți oficiali la Tel Aviv

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, s-a întâlnit, la Tel Aviv, cu înalți oficiali ai Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

În cadrul întrevederii cu reprezentanții Băncii Mondiale, Tania Dmytraczenko, manager, Practica Globală Sănătate, Nutriție și Populație, Regiunea Europa și Asia Centrală și Toomas Palu, consilier pentru coordonarea sănătății globale, ministra sănătății a prezentat conceptul de proiect pentru dezvoltarea serviciilor de reabilitare la nivel național. În scopul evaluării situației în domeniul reabilitării medicale – necesitățile instituțiilor medico-sanitare pentru prestarea acestor servicii, etc, în luna octombrie curent, o misiune a Băncii Mondiale va efectua o vizită de lucru în țara noastră.

Creșterea accesibilității pacienților oncologici la radioterapie a constituit un alt subiect de discuție între ministra Sănătății și Geraldine Arias, șeful Secției de revizuire și planificare a controlului cancerului, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA). În acest sens, Ala Nemerenco a solicitat suportul AIEA pentru achiziționarea unui accelerator liniar pentru Institutul Oncologic.

Totodată, Ala Nemerenco a vorbit cu Dr Natasha Azzopardi-Muscat, director pentru politici și sisteme de sănătate, OMS/Europa și Florence Bauer, directorul regional al UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală, despre prioritățile ministerului, principalele fiind modernizarea instituțiilor medicale, accesul populației la medicamente inovative și forța de muncă în sănătate. La fel, ministrul a mulțumit partenerilor pentru suportul oferit sistemului de sănătate din țara noastră, inclusiv în cele mai dificile perioade. Ambii oficiali au menționat că doresc să viziteze R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.