VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Navalnîi de negăsit deja de o săptămână. A fost mutat din colonia penitenciară, dar nimeni nu ştie unde se află

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost scos din colonia penală IK-6 din regiunea Vladimir, la est de Moscova, dar locul unde se află în prezent nu este cunoscut, au declarat luni apropiaţii săi, relatează Reuters.

Echipa lui Navalnîi se aşteptau la un posibil transfer al acestuia într-o închisoare cu regim mai dur, după ce a fost condamnat, în august, la încă 19 ani de închisoare.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmiş, a declarat că personalul de la colonia IK-6 din oraşul Melehovo i-a spus avocatului său, care aştepta afară, că liderul opoziţiei nu se mai află printre deţinuţi. „Unde l-au dus refuză să spună”, a declarat ea pe platforma socială X.

Procesul de transfer al deţinuţilor pe calea ferată pe teritoriul vast al Rusiei poate dura săptămâni întregi, rudele şi familia neputând obţine informaţii despre locul în care se află şi despre starea lor până când nu ajung la destinaţie.

Avocaţii lui Navalnîi nu au reuşit să ia legătura cu acesta de marţea trecută.

Asistenta sa, Liubov Sobol, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că susţinătorii săi se tem că acesta a fost transferat într-o nouă colonie penală şi că momentul este legat de începutul campaniei electorale prezidenţiale în care Vladimir Putin a declarat că va candida pentru un nou mandat de şase ani.

„Le este atât de frică de Navalnîi, care este în închisoare, care are drepturi de corespondenţă limitate, nu-şi poate vedea familia şi aşa mai departe, încât în perioada în care Putin va anunţa (că va candida), au decis să îl izoleze pur şi simplu pe Navalni cât mai mult posibil de lumea exterioară. Doamne fereşte ca el să facă vreun fel de declaraţie”, a spus ea.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispăşeşte peste 30 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru o serie de infracţiuni, inclusiv extremism – acuzaţii despre care susţinătorii săi spun că sunt motivate politic. Mesajele sale sunt postate pe reţelele sociale de apropiaţii şi colaboratorii săi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.