VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

NATO reacționează după incidentul cu drona rusească: „Rămânem în strânsă legătură cu aliatul nostru, România”

NATO își exprimă „solidaritatea puternică” cu România, după ce bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării. Reprezentanţii NATO au anunţat că monitorizează îndeaproape situaţia şi rămân în strânsă legătură cu aliatul său România.

„Autoritățile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul țării, în apropierea graniței cu Ucraina. Autoritățile române investighează incidentul. România i-a informat pe aliații NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliații și-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a declarat Dylan White, purtătorul de cuvânt al NATO.

Oficialul a mai precizat că, „începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO și-a sporit semnificativ prezența în regiunea Mării Negre. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat miercuri că aliaţii NATO au fost informați despre evoluția evenimentelor de la granița României.

Ministrul Apărării a declarat la 6 septembrie că bucățile unei drone au căzut pe teritoriul României în urma atacului de luni din zona Deltei Dunării. Autoritățile române susțin că descoperirea bucăților a fost făcută cu întârziere din cauza suprafeței mari care a fost investigată.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.