VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

NATO oferă un drum rapid de aderare pentru Ucraina. Statele G7 și-au asumat un acord de securitate pentru Kiev

Statele membre ale Grupului G7 urmează să ratifice un aranjament de securitate pe termen lung cu Ucraina la Summitul NATO de la Vilnius, anunță presa occidentală, citată de digi24.ro. Anunțul vine după ce Volodimir Zelenski a criticat reticența Alianței de a oferi Kievului un termen pentru aderarea la blocul militar.

Acordul va include ajutor militar cu echipamente de apărare, antrenament al trupelor și schimb de informații secrete cu Ucraina. Premierul britanic, Rishi Sunak, a declarat că acordul va trimite „un semnal puternic” lui Vladimir Putin.

Sunak a precizat și că aliații își accentuează „aranjamentele formale pentru a proteja Ucraina pe termen lung”. El vine după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat reticența NATO de a stabili un calendar pentru aderarea țării sale la alianță.

„Nu trebuie să mai vedem niciodată repetarea a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, iar această declarație reafirmă angajamentul nostru de a ne asigura că ea nu va mai fi niciodată lăsată vulnerabilă la tipul de brutalitate pe care Rusia l-a provocat”, a spus premierul britanic. El a adăugat că susținerea „drumului spre NATO” al Ucrainei, dar și crearea de „aranjamente formale, multilaterale și bilaterale” între membrii NATO va trimite un mesaj clar dictatorului rus și că acestea „vor readuce pacea în Europa”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.