VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Natalia Gavrilița: Toate femeile şi fetele care au trecut prin episoade de violenţă trebuie să beneficieze de protecţie din partea statului

”Convingerea noastră este că toate femeile şi fetele care au trecut prin episoade de violenţă trebuie să beneficieze de protecţie şi siguranţă deplină din partea statului”. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei acțiuni de colectare a donațiilor pentru femeile care au avut de suferit în urma violenței în familie.

Convingerea noastră este că toate femeile şi fetele care au trecut prin episoade de violenţă trebuie să beneficieze de protecţie şi siguranţă deplină din partea statului. Guvernul va  susține în continuare  crearea unor instituții care să ajute femeile și copiii. Am deschis în acest an, la Bălți, primul Centru Regional de Asistență a copiilor victime și martori ai infracțiunilor. De asemenea, vreau să remarc rolul enorm al societății civile în promovarea drepturilor femeilor și să  exprim aprecierile pentru eforturile pe care le depun angajații Centrului de Drept al Femeilor, pentru ca acest fenomen sa fie cunoscut, înțeles și preluat de instituțiile statului, și pentru ca femeile să simtă tot sprijinul de care au nevoie”, a spus Natalia Gavrilița.

Menționăm că evenimentul de caritate a avut loc în contextul Campaniei globale „16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen”, cu genericul „Uniți să eliminăm violența împotriva femeilor și fetelor”.

La licitație au fost expuse 5 tablouri realizate de un grup de femei supraviețuitoare ale violenței în familie, în cadrul unui atelier de terapie prin artă. 

Participanții au ascultat istoriile dureroase din spatele lucrărilor de artă și au făcut donații în sprijinul victimelor. Sursele colectate vor fi investite în programul de abilitare economică, implementat de Centrul de Drept al Femeilor, pentru consilierea și încadrarea beneficiarelor în câmpul muncii.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Drept al Femeilor, cu susținerea financiară a Suediei și a Fundației OAk. Anual, cca 800 de femei și fete primesc suportul echipei de juriști, psihologi și asistenți sociali din cadrul Centrului de Drept al Femeilor, în mod gratuit și confidențial. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.