VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița, întrevedere cu reprezentanții UNFPA: Vom continua să susținem refugiații și cetățenii Republicii Moldova

Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat, astăzi, cu Secretarul General Adjunct al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Directorul adjunct al Fondului ONU pentru populație (UNFPA), Ib Petersen și Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Nighina Abaszadeh.

Părțile au evaluat situația actuală la nivel regional și local și au vorbit despre soluțiile necesare pentru a înnfrunta crizele din domeniile energetic, umanitar și securitar.

De asemenea, au fost evaluate rezultatele implementării proiectelor UNFPA în Republica Moldova și stabilite noi segmente de intervenție prin intermediul programelor de țară ale partenerului de dezvoltare.

În același timp, oficialii au vorbit despre implicarea UNFPA în proiectul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, privind mecanismul de determinare a vulnerabilității energetice a populației. 

Șefa Guvernului a apreciat efortul depus de UNFPA și a mulțumit Fondului pentru suportul oferit țării noastre în cele mai dificile perioade, prin modernizarea instituțiilor medicale, dotarea spitalelor cu ambulanțe și inventar pentru sezonul rece, facilitarea accesului populației la medicamente inovative, acordarea serviciilor medicale femeilor refugiate din Ucraina etc. 

Reprezentanții UNFPA au salutat eforturile consecvente depuse de Guvern pentru a face față tuturor problemelor generate de conflictul din regiune, confirmând că UNFPA va continua să susțină refugiații și cetățenii Republicii Moldova prin proiectele pe care le desfășoară în țara noastră.

În context, a fost menționat că dincolo de necesitățile imediate ale persoanelor refugiate, o atenție sporită trebuie acordată celor mai afectate categorii de cetățeni ai țării noastre. În acest sens, a fost subliniată importanța implicării agențiilor, programelor și fondurilor Națiunilor Unite, precum UNFPA, în conlucrarea cu autoritățile naționale de resort, pentru a acționa în sprijinul adolescenților, tinerilor, femeilor cu copii și al celor însărcinate, dar și persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de asistență logistică, medicală, psihosocială.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.